CQC in Afghanistan

Jelte Sondij (28) reist voor een nieuwe serie CQC af naar Afghanistan. Zijn missie is verslag te doen van dagelijkse gebeurtenissen in het door oorlog getergde land. Zijn uitvalsbasis is Kamp Holland (Uruzgan) en de provincie Kandahar, waar zo'n 20.000 militairen uit verschillende landen zijn gelegerd.

Jelte geeft ons een indruk van het dagelijks leven van de militairen en vraagt hen naar hun mening. Hij gaat mee op patrouille en bekijkt hoe het staat met de wederopbouw van het land.

CQC-saus
Als een ware CQC-reporter zoekt Jelte ook het antwoord op minder voor de hand liggende vragen. Is hijzelf geschikt of ongeschikt voor een baan in het leger? En is Afghanistan interessant voor de toerist die de Himalaya wel aardig vindt en ook al drie keer op Alaska is geweest?

Been there, done that?
Vorig jaar maakte BNN-presentator Patrick Lodiers al een verslag over het leven van de Nederlandse militairen in Kamp Holland. Jelte staat als CQC-reporter echter garant voor een nieuw perspectief.

Met een recentelijk gestart grootschalig NAVO-offensief in de provincie Helmand en een kabinet dat voor de keuze staat wel of niet door te gaan met de Nederlandse missie in Afghanistan, is het programma bovendien helemaal actueel.

"Ik vind het vooral een mooie kans om de missie een gezicht te geven. Er wordt een hoop over vergaderd in de Tweede Kamer, maar wat gebeurt er nou echt? Dat is de vraag waarmee ik in het vliegtuig ben gestapt", aldus Jelte.

Reageren