Critici: 'Lucretia slechte imitatie'

Nederland loopt weg met Wendy van Dijk. Haar programma Ushi & Dushi trekt op zaterdagavond meer dan twee miljoen kijkers. Binnen de Surinaamse en Antiliaanse gemeenschap zou het nieuwe typetje echter minder in de smaak vallen...

Wendy maakt een erg slechte beurt met haar nieuwe alterego, vinden veel Antilliaanse en Surinaamse mensen. In de Nieuwe Revu van deze week laten actrice Lucretia van der Vloot en schrijver Clark Accord weten dat zij het hier uitvoerig mee eens zijn.

Accent
Het naamgenootje is er dan ook niet blij mee dat Wendy voor het typetje haar voornaam gebruikt. Lucretia: "Het is een Surinaamse naam en niet Antilliaans, dat hadden ze beter mogen researchen. Ook het accent klopt niet helemaal. Ze praat als een Surinaamse, terwijl haar typetje van de Antillen komt."

Blackbashing
Ook schrijver Clark Accord kan niet lachen om Wendy's imitatie en spreekt zelfs van 'blackbashing'. "Als het een goede persiflage van een Surinaamse of Antilliaanse vrouw is, dan zijn wij de eersten die er hard om lachen", zegt Clark. "Surinamers houden van zelfspot en leedvermaak. Maar doordat het zo slecht is gedaan, is het alleen maar pijnlijk."

Omarmen
Wendy reageerde donderdag al zelf in DWDD op de kritiek. Ze zegt dat ze met Lucretia niemand wil kwetsen. "Het is een typetje en het is alleen maar humoristisch bedoeld. Wat ik het belangrijkste vind is dat ze het op Curaçao en de Antillen enorm omarmen."

Gelukkig voor Wendy zijn er ook ruim twee miljoen mensen die Lucretia wél kunnen waarderen.

Reageren