Daniël Arends - Joko 79

Komiek Daniël Arends is grappig, muzikaal en charmant. Subtiel is hij niet: "Wat fijn dat jullie komen kijken naar een of andere neger." Vanavond kunt u op Nederland 3 terecht voor zijn eerste soloprogramma, Joko 79.

Daniël Joko Arends werd in 1979 geboren in Jakarta. Dat verklaart de titel van zijn programma. Wat er niet veel later gebeurde, kan hij het beste zelf vertellen. "Ik ben geadopteerd toen ik drie maanden was. Net als bij honden, anders worden ze vals."

Daniël groeit op in het wat welvarender Bussum-Zuid. Zijn biografie meldt: 'Tot zijn zestiende lijkt er geen vuiltje aan de lucht, maar dan raakt hij plotseling verslaafd aan bijna alles tegelijk: alcohol, postzegels, modelbouw van zeventiende-eeuwse schepen, vingerverven, postduiven en heroïne.' Gelukkig komt hij er weer bovenop met zijn gevoel voor humor.

Nadat hij de Kleinkunstacademie heeft afgerond, sluit hij zich in 2003 aan bij Comedytrain. In 2006 wint hij de jury- en publieksprijs van Cameretten. De jury was duidelijk: "Hij bouwt grappen goed op, kan pianospelen, zingen, en weet hoe je een liedje schrijft."

Als u na vanavond de smaak te pakken heeft: Daniël Arends staat nu in de theaters met de reprise van zijn tweede show Excuses en is nog regelmatig te zien in Toomler, het hoofdkwartier van Comedytrain in Amsterdam.

Reageren