De 7 zonden van de Anubis-cast

De kijkcijfers van Het huis Anubis rijzen de pan uit en vorig jaar werd de serie beloond met de Gouden Stuiver voor het beste jeugdprogramma. Nu gaat de eerste bioscoopfilm in première: Anubis en het pad der 7 zonden. Aan welke zondes maken de castleden zich zelf schuldig?

Marieke Westenenk speelt in de serie en de film de rol van Joyce van Bodegraven. Haar zonde? IJdelheid. „Met de andere zonden heb ik niet zoveel. IJdelheid komt nog het dichtst in de buurt. Het is niet zo dat ik ontzettend ijdel ben, maar ik wil wel goed voor de dag komen!"

Vraatzucht
Daar kan Achmed Akkabi (Appie Tajibi) over meepraten. „Ik schommel tussen ijdelheid en vraatzucht." Iris Hesseling (Amber Rozenberg) maakt zich schuldig aan hebzucht en lust. „Als ik iets leuk vind, dan wil ik het graag hebben. Dat heeft ook te maken met lust en verleiding. Ik ben heel enthousiast en ga snel mee in dingen."

Boosaardig
Egbert Jan Weeber speelt in de film de rol van de kwade Graaf Rohan, die het pad der 7 zonden uitzet om meisjes die nog in de liefde geloven, te verstenen. Is hij in het echt ook zo boosaardig? „Ik ben een klein beetje jaloersig soms, en een beetje ijdel. En vraatzucht is ook wel een zonde van me."

Omstandigheden
In de andere zonden herkent hij zichzelf niet, maar de acteur vermoedt dat ieder mens alle zonden in zich heeft. „Slechte dingen komen omhoog als er iets slechts met jou gebeurt. Als mijn huis wordt platgebrand en ik weet wie het heeft gedaan, dan denk ik wel dat ik wraak wil nemen. Als je niets te verliezen hebt, dan snap ik dat je gaat jatten. Dan komt de hebzucht naar boven. Het is maar net wat de omstandigheden zijn waar je in zit. Iedereen heeft ze in zich, we willen allemaal overleven. Misschien ten koste van iets anders."

Reageren