De Nationale IQ test goed bekeken

De Nationale IQ test, elk jaar hét moment om je IQ te testen. Woensdagavond is de uitzending weer goed bekeken. 1,6 miljoen mensen zaten aan de buis gekluisterd. Presentator Marc de Hond ging als slimste BN'er naar huis en The Voice-kandidaat Shary-an Nivillac eindigde als laatste op de lijst.

Met 1,6 miljoen kijkers was De Nationale IQ test het best bekeken programma van de woensdagavond.

In de zaal zaten verschillende groepen mensen. Zo was er een vak vol Oh Oh Cherso-fans, die Elize een hart onder de riem kwamen steken. Naast de Oh Oh Cherso’ers deed er ook een vak LARPERS, Live Action Role Players, mee. Andere categorieën waren: Jogadocenten, talentenjagers en social media nerds.

De winnaars
Presentator Marc de Hond was met een IQ van 131 de winnaar van De Nationale IQ Test. Van een groep BN'ers was hij de slimste. De slechtste was Shary-an Nivillac, bekend van The Voice of Holland, met een IQ van 81.

Van de andere deelnemende groepen kwamen The Social Media Nerds als beste uit de bus, met een gemiddeld IQ van 118. De Oh Oh Cherso-fans eindigden als laatste, met een IQ van 108. De gemiddelde score van de mensen die thuis meespeelden, was 110.

Reageren