Veronica Inside-soap

Derksen: 'Ik kan niet meer samenwerken met Genee voor Veronica Inside'

25 juni 2020 13:39 | overig-tv-nieuws | Door Dominique Hofman

© Tobias Kleuver
Johan Derksen noemt zichzelf 'volledig ongeloofwaardig' als hij nog samen met Wilfred Genee aan tafel verschijnt in een nieuw seizoen van Veronica Inside. Volgens hem geldt datzelfde voor René van der Gijp; meldt hij donderdag aan ANP. 

Het lijkt er op dat er voor het volgende seizoen van Veronica Inside dus echt een probleem is. Als Derksen en Van der Gijp niet meer met Genee aan tafel willen zitten, lijkt het programma volgend seizoen gevaar te lopen. 

Johan Derksen en René van der Gijp hebben mot met Wilfred Genee na de speciale racisme-uitzending die maandag werd gemaakt, nadat Derksen een vermeend racistische grap over Akwasi had gemaakt. 

'Volledig ongeloofwaardig' 

"Van der Gijp en ik zouden volledig ongeloofwaardig zijn als we met Wilfred dit programma op deze manier blijven maken. We hebben dit principiële besluit genomen", aldus Derksen. Hij vindt dat Wilfred Genee Veronica Inside heeft opgeblazen en 'het format heeft verknald'. 

Genee zou Derksen voor zijn gevoel keihard hebben laten vallen. "Als Wilfred mij een foto toont dan weet hij dat ik daar op reageer en dat vindt hij dan uitstekend. Later, in dat debat, neemt hij het me kwalijk dat ik dat heb gezegd. Dat is hypocriet, met zo iemand kan ik niet meer om de tafel zitten. Dan ben ik ongeloofwaardig. Het is het duurste principiële besluit dat ik ooit heb genomen, want ik gooi 600.000 euro weg."

Uitzending geschrapt

Na de uitzending van maandag zou er eigenlijk nog één uitzending van VI worden uitgezonden voordat de zomerstop in ging, maar die uitzending werd geschrapt op verzoek van zowel Derksen als Van der Gijp."Van der Gijp en ik zouden toch niet naar de studio zijn gekomen. Dus dan heb je geen programma." Allebei de mannen gaven in eerdere interviews al aan dat ze teleurgesteld en boos waren op Genee en niet meer met hem aan tafel willen zitten. 

Grieven 

Woensdagavond sprak het VI-trio met Talpa-televisiedirecteur Marco Louwerens over de laatste uitzending van het seizoen, nadat ze nog wel met zijn drieën een uitzending voor de business club van FC Twente maakten. Hoewel Louwerens het gesprek 'pittig' noemde, was het volgens Derksen vooral een hectisch gesprek. "We hebben onze grieven neergelegd, ook Wilfred. Het liep behoorlijk uit de hand. De emoties liepen hoog op, dus toen is er gezegd: laten het allemaal bezinken en over een paar weken gaan we nog een keer het gesprek aan."

De voetbalanalist vervolgt: "Ik zal niet zeggen dat Van der Gijp en ik nooit meer kunnen samenwerken met Wilfred, maar in de setting van Veronica Inside kan dat niet meer."

Van der Gijp

Van der Gijp wil donderdag niet reageren op de uitspraken van Derksen. "Hij laat het hierbij. Er is al genoeg gezegd", aldus zijn manager. "Hij gaat lekker op vakantie."

Meer over