'Rust in de tent'

Laatste aflevering Veronica Inside gaat niet door

25 juni 2020 09:32 | overig-tv-nieuws | Door Dominique Hofman

© Lex van Lieshout
De laatste aflevering van Veronica Inside voor de zomerstop van het programma gaat niet door. Dat heeft Marco Louwerens, directeur bij Talpa, donderdag laten weten in een interview met Radio 538. 

Volgens Louwerens is het 'even goed om rust in de tent te hebben'. Volgens de Talpa-directeur zijn zowel René van der Gijp als Johan Derksen nog altijd woedend over de manier waarop Wilfred Genee zich gedroeg in de uitzending over racisme, die afgelopen maandag op televisie was. 

Verzoek van Derksen

Johan Derksen heeft Talpa heeft verzocht om de laatste uitzending van dit seizoen te schrappen. Woensdag gaf hij aan dat hij op zijn verzoek 'nog geen antwoord had gehad', maar dat zijn verzoek is ingewilligd blijkt nu dus duidelijk. Ook Van Der Gijp gaf in de media aan dat hij maandag niet aan tafel zou zitten. 

Pittig gesprek

Er was gisteren nog een gezamenlijke uitzending met de mannen voor de businessclub van FC Twente. Na afloop daarvan vond 'een pittig gesprek plaats' volgens Louwerens. "We hebben vrij lang gezeten. Het was een pittig en emotioneel gesprek mag ik zeggen, maar wel heel goed om elkaar de waarheid te vertellen. Daar zijn zij normaal gesproken niet zo sterk in; dat gaat bij iedereen een eigen kant op. Maar ik vond het nu nodig om de koppen bij elkaar te steken."  

Pech voor Sneijder

Dat de laatste Veronica Inside-uitzending is afgelast is vooral jammer voor Wesley Sneijder en Kees Jansma: die zouden komen praten over het nieuwe boek Sneijder en hadden - met de spanningen van de afgelopen week over de show - geheid goede kijkcijfers gehad. 

Meer over