Gisteren laatste uitzending Veronica Inside?

René van der Gijp: 'Dit komt niet meer goed'

23 juni 2020 19:50 | amusement | Door Irma Tomas

© Wessel de Groot
Volgens René van der Gijp hebben 1,7 miljoen mensen gisteren de laatste uitzending van Veronica Inside gezien. Hij is woedend op presentator Wilfred Genee: "Hoe slecht kun je zijn?"

De boosheid van Van der Gijp zit erin dat Wilfred Genee zijn collega Johan Derksen een dolk in de rug stak door hem in de uitzending voortdurend hard aan te vallen op zijn houding. En dat terwijl Genee al 12 jaar lang de voorzetten geeft voor de grappen die Derksen en Van der Gijp maken en daar nooit enige moeite mee leek te hebben.

Ommekeer

Die ommekeer schoot niet alleen bij de meeste kijkers in het verkeerde keelgat maar zeker ook bij Derksen en Van der Gijp. 

Hoe slecht kun je zijn?

In RTL Boulevard vertelde René van der Gijp dat de verhoudingen totaal zijn verstoord. "Dan ga je in een uitzending die cruciaal is voor Johan, hem zo afvallen? Hoe slecht kun je zijn? Ik ben zo teleurgesteld in dat ventje."

Dit komt niet meer goed

Er was dan ook geen sprake van een gezellige nazit: "Johan was na 10 seconden weg, ik binnen 20 seconden. Maar we hebben hem wel via de mail kenbaar gemaakt hoe we erover dachten. Wij hebben hem duidelijk gemaakt dat we er klaar mee zijn en dat het wat ons betreft de laatste uitzending was gisteren. Nee, daar kun je van overtuigd zijn. Dit komt niet meer goed. "

Nooit meer hetzelfde

Volgens Van der Gijp kan het na de uitzending van maandag nooit meer hetzelfde worden: "Ik laat mij door Genee nooit meer iets ontlokken, je bent zo op je hoede nu. Dat wordt een totaal ander soort programma, met name door die tik die we van hem gehad hebben, daar stappen we niet zo gemakkelijk overheen."

Kleine kier

Gijp houdt een hele kleine kier over, maar dan moet Wilfred Genee wel over de brug komen. "Hij kan met een uitleg komen die voor ons te accepteren is maar dan moet ie wel met iets goeds komen."

Wesley Sneijder

Eigenlijk was er nog een uitzending te gaan van Veronica Inside, aanstaande maandag zou Wesley Sneijder te gast zijn. Het is zeer de vraag of die uitzending nog door zal gaan. 

In 2011 won Voetbal International nog de Gouden Televizier-Ring

Meer over