Dexter: aimabele moordmachine

Eens in de zoveel tijd komt er een bloedspannende en gewaagde serie die stof doet opwaaien. Dexter is er zo eentje. Michael C. Hall (Six feet under) speelt Dexter Morgan, een vriendelijke bloedsporenanalist bij de politie van Miami. In zijn vrije tijd slacht Dexter echter op brute wijze criminelen af die hun straf hebben ontlopen.

Volgens Dexter zelf is hij volstrekt gevoelloos. Hoe speel je zo'n persoon?

Michael C. Hall
: "Ik heb heel veel over seriemoordenaars gelezen en wat me opviel, was dat bijna geen van hen spijt had van zijn daden. Die eigenschap houd ik in gedachten als ik Dexter speel."

Kun je je makkelijk met hem identificeren?

"Je kunt onder het mom van research natuurlijk geen mensen gaan vermoorden. Tegelijkertijd is het niet moeilijk je verwant te voelen met hem. Hij is vaak juist ontwapenend menselijk, omdat hijzelf het idee heeft dat hij niet helemaal oprecht is in zijn omgang met mensen."

Maakt juist dat hem zo geliefd bij kijkers?

"Volgens mij kan bijna iedereen zich daarin herkennen. We leven in een wereld die niet zwart-wit is en Dexter opereert in een moreel grijs gebied. Ik denk dat hij mensen ook aanspreekt, omdat de wereld steeds chaotischer wordt. Maar hij heeft nog steeds de regie over zijn eigen leven. Dat is aantrekkelijk. Ook al doet hij dat dan door te moorden."

http://www.televizier.nl/download.php/download_document/110110/7a6a37e0c2ed655b5b1c3d965755c246/article_flash

Vind je het moeilijk om met zoveel bloed te werken?

"Zolang het bloed en de ingewanden nep zijn, zolang de lijken en afgereten lichaamsdelen zijn bedekt met stroop en rode verf in plaats van echt bloed, heb ik er geen problemen mee. Maar als ik ooit de set op stap en er ligt echt een aan stukken gehakt lijk, komt mijn lunch er meteen weer uit!"

Hoe lang kun je doorgaan met Dexter zonder voortaan te zullen worden getypecast als creepy seriemoordenaar?

"Geen idee. Tot nu toe komt Dexter steeds nieuwe uitdagingen tegen en komt zijn leven aldoor in nieuwe fases terecht. Maar dit is geen serie waarbij het leven van Dexter rustig van dag tot dag wordt gevolgd. We moeten wel vooruit, dus ik zie geen eeuwig leven voor hem weggelegd."

Filmpjes
Bekijk hieronder twee videos over Dexter. In het eerste filmpje vertelt Michael nog meer over zijn bijzondere alterego, in de tweede video komt aan bod waarom juist deze acteur zo geschikt voor deze rol. Veel plezier!


Reageren