DWDD houdt van mooie meisjes

Krijg je bij het bijwonen van een uitzending van De wereld draait eerder een plek vooraan als je een jonge en mooie meid bent? Volgens kunstenaar Tjarko van der Pol wel. De knappe dames zitten vaak op 'strategische' plaatsen in het publiek: links en rechts van presentator Matthijs van Nieuwkerk of tussen hem en de tafelheer- of dame in.

Denk overigens niet dat de kunstenaar hier een probleem mee heeft. Sterker nog, Tjarko heeft een heuse Twitter-pagina gewijd aan het fenomeen, genaamd DWDDmeisjes. Hierop houdt hij tijdens de uitzendingen zijn followers op de hoogte hoeveel en vooral, waar de mooiste dames zitten.

DWDD-Meisjes
Tjarko: "Ze zijn mooi. Ze zitten bij DWDD op strategische plekken. En ze lijken onschuldig. Het zijn de DWDD-Meisjes."

Missverkiezing
"Met mijn vak ben je vaak verplicht om iets te doen met datgene wat je in de maatschappij opvalt", legt de kunstenaar uit in HP/De Tijd. "Ook al schilder ik in het dagelijks leven, dit kan er natuurlijk altijd wel bij."

Jeremy Clarkson
Rest de vraag of deze 'selectie' alleen plaatsvindt bij programma's als DWDD. Wij denken van niet. In de televisiewereld is het eerder regel dan uitzondering om mooie mensen in beeld te krijgen. Daar heeft vooral Jeremy Clarkson van Top gear een handje van; die zet de knapste dames eigenhandig op de eerste rij en schuift de mindere goden zonder pardon naar achteren.

Fotogalerij
Maar of de de dames in het publiek van DWDD echt zo knap zijn? We hebben een paar screenshots van het programma in de maand oktober op een rijtje gezet. Klik op de foto onder het artikel om de fotogalerij te openen en oordeel zelf!

Reageren