DWDD maakt soap met Down-acteurs

Vrijdag 11 maart start het VARA-programma De Wereld Draait Door een wekelijkse soap met uitsluitend acteurs met het syndroom van Down. Nooit eerder werd een dergelijke soap gemaakt. DWDD stelt de cast vrijdag14 januari aan de kijkers voor.

Gedurende twaalf weken leven kijkers mee met de verwikkelingen rond hoofdpersonen Thomas, Nina, Rosanne, Hubert en Vicky in de soap Downistie (uitgesproken op dezelfde manier als Dynasty). 

En dat is niet niks: overspel, ongewenste zwangerschappen, ontluikende liefdes, jaloezie, intens geluk en tragische ziektes: alle hoogte- en dieptepunten uit het leven van de Down-acteurs komen voorbij.

Spannend
"De soap wordt met de grootste zorg en aandacht gemaakt, zoals alle rubrieken van DWDD. Hij wordt zowel vrolijk als diep tragisch. Ongetwijfeld zal de serie ook discussie opwekken want geen thema wordt geschuwd en dat is af en toe behoorlijk confronterend. Het resultaat is bijzonder en we zijn er dan ook trots op dat we samen met de enthousiaste acteurs en makers in het diepe zijn gesprongen. Het is in alle opzichten een spannend project", aldus eindredacteur van DWDD Dieuwke Wynia.

Downistie wordt mogelijk gemaakt door de organisatie NSGK voor het gehandicapte kind. NSGK helpt kinderen en jongeren met een handicap een zo volwaardig mogelijk leven te leiden.

Reageren