Earthquake 10.5

Laten we maar meteen zeggen: wetenschappelijk gezien is Earthquake 10.5 één grote grap. Wat er in deze drie uur durende Amerikaanse miniserie gebeurt, kán helemaal niet.

Allereerst is een aardbeving met een kracht van 10.5 op de schaal van Richter onmogelijk, zeker in het westen West-Californië. Verder sneuvelen er nogal wat bouwwerken, zoals de Golden Gate Bridge in San Fransisco, die juist zijn gebouwd om de zwaarste bevingen te doorstaan. En geloof ook niet alle theorieën achter aardbevingen, want ook die zijn vaak onvolledig of onjuist.

Wetenschappers
Het mag de pret niet drukken, want de miniserie is - vooral vanwege de special effects - best leuk om naar te kijken. Wanneer West-Californië wordt opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 7,9 op de schaal van Richter, vreest seismologe Dr Samantha Hill (Kim Delaney uit NYPD en Army wives) het ergste. Volgens haar is het een voorbode voor nóg zwaardere bevingen, die heel Californië kunnen verwoesten. Wanneer haar theorie waarheid lijkt te worden, krijgt ze, samen met Dr. Jordan Fisher (David Cubitt), de leiding over een groep wetenschapers die het natuurverschijnsel onderzoekt. Zullen ze een natuurramp kunnen voorkomen?

Reageren