Engeland stuurt Engelbert Humperdinck (75) naar het Eurovisie Songfestival

Het Eurovisie Songfestival boort dit jaar een hele nieuwe doelgroep aan: zwijmelende vrouwen van 65+. Groot-Brittannië heeft besloten om Engelbert Humperdinck (75) naar Azerbeidzjan te sturen.

In de jaren zestig bracht de lange, knappe Humperdinck met zijn donkerbruine stem vrouwen in de hele wereld het hart op hol. Hij scoorde enorme hits met Release Me en The Last Waltz.

14 Rolls Royces
En Engelbert nam het ervan. Hij hield er zo veel affaires op na dat zijn vrouw Patricia (met wie hij nog altijd getrouwd is) destijds gekscherend opmerkte dat het stel hun slaapkamers kon behangen met de brieven van vrouwen die beweerden een kind van hem te hebben. Op het hoogtepunt van zijn carrière kocht hij een huis in Hollywood, een landgoed in Engeland en 14 Rolls Royces.

Fanclub
En Humperdinck boert op 75-jarige leeftijd nog steeds goed. Hij heeft al een paar decennia geen hit meer op zijn naam, maar treedt jaarlijks meer dan 100 keer op (vooral in Las Vegas), hij heeft een vermogen van 60 miljoen pond en de grootste fanclub ter wereld.

Wanhoop
Dat Groot-Brittannië Humperdinck stuurt, is allicht een wanhoopspoging. De afgelopen jaren eindigde het ooit zo succesvolle land steevast in de middenmoot. Daar moeten de overgebleven fans van Humperdinck verandering in gaan brengen. Met welk lied de veteraan gaat optreden is nog niet bekend.

Daarom een video van Engelbert Humperdinck uit zijn hoogtijdagen. Zwijmel ze.

Reageren