Eva Jinek vaste presentator Met Het Oog Op Morgen

Ze viel af en toe al in bij het NOS-programma op de late avond. Dat beviel zo goed dat de Eva Jinek vanaf maart een van de vast presentatoren wordt van het late avondprogramma Met Het Oog Op Morgen op Radio 1 wordt.

De 32-jarige presentatrice is al sinds 2004 werkzaam bij de NOS, als bureauredacteur buitenland. Sinds begin 2008 presenteert ze het NOS Journaal op 3.

Niet veel later kwam daar het ‘gewone’ NOS Journaal bij. Ze werd bekend bij het grote publiek omdat een testopname van het Journaal uitlekte. In die testopname greep Eva naar haar borsten en riep hard 'boobies'. 

Even was er in 2010 commotie over haar eventuele presentatiewerk voor het (toen nog) nieuwe programma Nieuwsuur en haar relatie met advocaat Bram Moszkowicz.

Radio is de nieuwste regel op haar CV, maar Eva blijft de televisiepresentatie er gewoon naast doen.

Vereerd
Jinek laat weten 'buitengewoon blij' en 'vereerd' te zijn. "Met het Oog op Morgen is al 35 jaar een gewaardeerd instituut. Journalistiek gezien is het ‘Oog’ ook een van de meest bevredigende programma's die er zijn om te presenteren: je hebt de tijd om tot een echt gesprek te komen met je gasten, de onderwerpen zijn zeer uiteenlopend, en er is alle ruimte voor je persoonlijke inbreng. Kortom, een uitdaging en een feest om te doen."

De blondine wordt nu deel van het presentatorenteam dat verder ook bestaat uit Mieke van der Weij (dinsdag), Clairy Polak (woensdag), Max van Weezel (donderdag), Tijs van den Brink (vrijdag), Stephan Sanders (zaterdag) en John Jansen van Galen (zondag).

Joris Luyendijk vertrekt omdat hij zijn journalistieke loopbaan in een andere richting wil voortzetten. Hij vindt zichzelf meer schrijver dan presentator.

Reageren