Filmfestival nomineert Schavuit

De vierdelige dramaserie Bernhard, Schavuit Van Oranje is drie keer genomineerd voor een prijs op het prestigieuze Monte Carlo Televisie Festival in Monaco. Dat maakte de VPRO donderdag met terechte trots bekend.

Bernhard, Schavuit Van Oranje maakt op het festival kans op de prijs voor beste miniserie, ook wel de Golden Nymph genoemd. Schrijver Tomas Ross verzorgde het scenario en Pim van Hoeve regisseerde de serie.

Acteur Daan Schuurmans is voor zijn rol als jonge Bernhard genomineerd voor de prijs voor beste acteur en Ellen Vogel dingt met haar overtuigende rol als koningin Juliana mee naar de prijs voor beste actrice.

Afwachten
Het is nog eventjes afwachten of ze de prijzen daadwerkelijk binnenslepen. Het Monte Carlo Televisie Festival vindt plaats van 6 tot en met 10 juni. Pas op de laatste dag worden de winnaars bekend gemaakt.

De vierdelige VPRO-serie over het veelbewogen leven van prins Bernhard werd in januari uitgezonden op Nederland 1 en trok wekelijks miljoenen kijkers. Er was destijds wel verwarring over de waarheidsgetrouwheid van de serie.

Reageren