Finale The Ultimate Dance Battle

6 mei 2012 12:00 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Voor de choreografen en hun dansers breekt vanavond het moment van de waarheid aan in The Ultimate Dance Battle. Na weken van spannende audities, slopende dance-camprondes en spetterende liveshows is het nu tijd voor de ultieme dansstrijd: de finaleshow.

The Ultimate Dance Battle
De twee overgebleven choreografen nemen het nog één keer tegen elkaar op in de laatste liveshow. Creatief leider Dan Karaty heeft de danslat weer torenhoog gelegd: alleen de allerbeste dansers overleefden de audities. Anders dan bij So You Think You Can Dance draait het bij The Ultimate Dance Battle vooral om de onderlinge strijd tussen de choreografen.

De finalisten
Voor de finalisten, choreografen Thom Stuart en Vincent Vianen, staat dan ook het meeste op het spel. De winnende choreograaf ontvangt 25.000 euro, de dansers uit het winnende team krijgen een zakcentje van ‘slechts’ vijfduizend euro de man.

De kijker bepaalt
De dansteams zetten toch alles op alles om indruk te maken op creatief leider Dan en de kijkers thuis. De kijker bepaalt welke choreograaf het meest allround dansteam heeft en daarmee de felbegeerde geldprijs in de wacht sleept.

The ultimate dance battle  20.20 l rtl 5

 Lees hier het interview met Dan Karaty over het eerste seizoen van The Ultimate Dance Battle

Meer over