Het roerei om

Foodtruckers gezocht voor nieuw tv-programma

26 juli 2019 14:56 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

© ANP
Voor een nieuw tv-programma zoekt AVROTROS naar mensen die dromen van een eigen foodtruck. De omroep wil daarin het proces van idee tot verkoop gaan volgen. 

Van Rollende keukens tot Eten op rolletjes en van Trek tot de Culikaravaan; je kunt tegenwoordig geen stad meer in, zonder dat er ergens wel een 'foodfestival' gaande is. AVROTROS ziet daar wel een tv-programma in en zoekt daarom mensen die op het punt staan om zelf een foodtruck te beginnen.

Ik vertrek op wielen

"Hoe vind je bijvoorbeeld een geschikte foodtruck? Wat kost zoiets? Hoe ga ik winst maken? Wat ga ik verkopen? Wat zijn de valkuilen? Wij volgen dit hele proces op camera.", schrijft de omroep bij een oproep op de website. Een soort Ik vertrek dus, maar dan in een hele kleine keuken op wielen in plaats van in een ver buitenland.

Geen truck winnen

Om te voorkomen dat mensen met de verkeerde intenties reageren, schrijft de omroep dat Foodtruck Gezocht - zoals het programma gaat heten - er expliciet bij dat deelnemers dus geen eetkraam cadeau krijgen van de omroep. "Wij volgen jou als startende ondernemer en foodtrucker in spé. Je kunt dus geen foodtruck winnen, elke beslissing is jouw eigen keuze als ondernemer."

Wanneer het programma op de buis komt, is nog niet bekend.

Meer over