Gaat NCIS LA Nederland veroveren?

Als gevolg van het enorme succes van de serie NCIS kwamen de producenten met een spin-off die vervolgens alle records in de VS wist te breken: NCIS LA. Vanaf zondag 7 maart wordt de Amerikaanse hitserie ook in Nederland uitgezonden; op de crime-avond van Veronica.

Met een gemiddeld kijkcijferaantal van 16,8 miljoen en een best scorende aflevering van 19,4 miljoen was NCIS LA vorig jaar de succesvolste nieuwe serie in Amerika.

Hoewel beide series dezelfde naam dragen, is de verhaallijn van NCIS Los Angeles beduidend anders. In NCIS LA is het het Special Projects-team (OSP) van Hetty Lange dat optreedt tegen de groeiende misdaad in Los Angeles.

Bekende namen
Grote rollen in de cast zijn onder meer LL Cool J en Chris O'Donnell (Batman Forever). Zij spelen special agents Sam Hanna en G. Callen. Oscarwinnares Linda Hunt speelt Hetty Lange, het hoofd van het OSP.

Rollen
G. Callen is een kameleon die zich transformeert tot zijn undercoverpersonage. Hij werkt samen met voormalig US Navy SEAL Sam Hanna, adrenalinejunkie Kenzi Blye en nieuwe aanwinst van het OSP Dominic Vail.

Het team staat onder leiding van Henrietta Lange, die hen voorziet van alle benodigdheden voor de undercover-acties. Psycholoog Nate Getz zorgt ervoor dat alle agenten nuchter en geconcentreerd blijven, zowel tijdens als na belangrijke missies.

In de overgang
In de overgangsaflevering is te zien hoe de twee teams uit Washington en Los Angeles met elkaar in aanraking komen.

Nadat in Washington een marinier is vermoord, ontdekt het team van NCIS dat er een link is met Los Angeles. Daarop wordt het Special Projects-team uit L.A. bij de zaak gehaald en zijn de teams genoodzaakt samen te werken om de moord op te lossen.

Reageren