Galjaard Omroepman van het Jaar

RTL Nederland scoorde afgelopen jaar goed, zowel op financieel gebied als met de programma's en het aantal kijkers. De programmadirecteur van RTL 4, Erland Galjaard, heeft daardoor de titel Omroepman van het Jaar 2010 in de wacht gesleept.

RTL heeft een uiterst succesvol jaar achter de rug met als mijlpaal de talentenjacht The Voice of Holland. De populairste talentenjacht sinds jaren op TV.

Zegetocht
"Galjaard is de personificatie van de zegetocht van RTL 4. Na een moeilijke periode waarin de twijfel toesloeg en de zender uit diverse hoeken onder druk kwam te staan, slaagde hij erin toch vol ten aanval te trekken en sterker dan ooit terug te komen.", aldus het magazine.

Broadcast Magazine roemt de keus van RTL 4 weer met een nieuwe talentenjacht op de proppen te komen. ''Het succesverhaal achter The Voice of Holland is wat dat betreft ook mede toe te schrijven aan Erland Galjaard.''

Winnaars uit het verleden
Vorig jaar sleepte Linda de Mol de titel Omroepvrouw van het Jaar 2009 in de wacht. Een jaar eerder ging de eer eveneens naar een vrouw: toenmalig programmaleider van SBS6 Tina Nijkamp. Andere collega's die Erland voor gingen zijn: Paul de Leeuw, Joop van den Ende, John de Mol en Fons van Westerloo.

Reageren