Gastcolum Giel Beelen

Beter laat dan nooit... kijk maar. Tja en dan ineens zit ik er middenin. Nu kan ik niet meer terug want de wedstrijd is begonnen. De radioring is veranderd in een boksring maar dan met 3 deelnemers.

In eerste instantie was ik, net als elk ander jaar, geneigd om in principe niks te doen aan dit fenomeen. Kwaliteit wint vanzelf en het is natuurlijk ook een beetje gênant om luisteraars op te roepen vind ik.

Andere jaren besloot ik dan de laatste dag toch maar een oproep te doen maar dan was het al te laat. Zo zou het ook dit jaar zijn gegaan. Ware het niet dat ik bij de andere deelnemers al heel snel allerlei plannen proefde. Ik zag het weblog van Rick (iets anders heeft ie immers niet) en zag wat mailtjes voorbij schieten van Coen en Sander aan wederzijdse vrienden en daar werd ik dan toch onrustig van.

Het gaat dan dus toch weer om het campagne voeren in plaats van de inhoud van het programma maar dat is bij de televizierring ook al jaren een feit.

En toen was daar een oude belofte van Kai van der Linde die aan de lijn hing. Kai is de spindoctor van Nederland. Hij deed dat voor Pim Fortuyn en doet het nu voor Rita en een hoop zakelijke anoniemen. In een gesprek met hem wat ik een paar weken geleden in de ochtendshow had over de negativiteit rondom Trots op Nederland vertelde hij eerlijk dat ik hij ooit wel voor een winnaar zou willen werken. En dus stelde hij zich zelf voor als campagneleider van Trots Op Giel .

Om hem een plezier te doen lijkt het me leuk om hem eindelijk wat te gunnen maar verliezen zou dus eigenlijk leuker zijn, ja TOG?

Dat schrijf ik vooral ook om mezelf in te dekken natuurlijk. Nu hij en de luisteraars helemaal los gaan met acties is de prijs niet pakken ook echt verliezen geworden.

Ik ben oprecht bij dat ik blijkbaar volgens de stemmers de leukste ochtendshow van Nederland heb, Rick had de leukste nacht en Coen en Sander hebben de leukste middag dus de kaarten zijn wel verdeeld. Maar toch gaat iedereen voor de hoofdprijs.

Grappig om te zien en te lezen dat die jongens allemaal mij nu bijna veroordelen vanwege de aandacht die ik er aan besteed terwijl zij eerder begonnen. Maar ja als ik het doe, dan doe ik het goed namelijk. Helemaal in de stijl van de Amerikaanse verkiezingen. Met campagneleider, spotjes, steunbetuigingen en bedreigingen ben ik de Obama van de Nederlandse radio. Maar of Obama gaat winnen?

Enig verschil is dat er in dit geval niks veranderd. We gaan geen wereldmacht leiden maar we proberen allemaal elke dag hoe dan ook de leukste radio van de wereld te maken. En al draag ik een gouden ring, ik ben en blijf een lelijk ding.

Reageren