Gayle gaat Oprah missen

Oprah Winfrey stopt volgend jaar met haar talkshow. Haar beste vriendin Gayle King heeft het daar maar moeilijk mee. Ze heeft dan ook haar hele carrière aan het succes van Oprah te danken...

Het shockeerde de hele wereld: de aankondiging van Oprah Winfrey dat ze er volgend jaar mee stopt.

The Oprah Winfrey Show is aan haar laatste seizoen bezig, en daarna gaat Oprah zich richten op haar eigen tv-station.

Leegte
Maar Oprah zelf zal niet de enige zijn die het daar moeilijk mee heeft. Zo ook haar dierbaren, zoals haar beste vriendin Gayle King.

In een interview zei Gayle: "Ik zei tegen Oprah 'Ik vind het maar moeilijk, ik ben er niet klaar voor', maar weet je, ik ben klaar voor haar. Zij maakt zelf de beslissingen die het beste voor haar zijn. Ik begrijp volkomen waarom ze het doet. Maar dat gezegd hebbende kan ik me dag-tv niet voorstellen zonder haar."

Of er ooit een 'nieuwe Oprah' op zal staan, lijkt Gayle sterk. "Je moet iets nieuws verzinnen. Een nieuw model verzinnen. Een manier bedenken om de dingen anders te doen. Het Oprah-genre zoals we het nu kennen, stopt met Oprah. Nu moeten we iets anders vinden om te doen, en iemand anders vinden om te kijken."

Carrière
Gayle kent Oprah al meer dan 25 jaar, nog uit de tijd dat de twee samen bij het tv-nieuws werkten. Ze heeft veel te danken aan haar beroemde vriendin.

Niet alleen werd Gayle zelf bekend doordat Oprah haar herhaaldelijk in haar talkshow haalde, maar inmiddels heeft Gayle ook een eigen twee uur durend radioprogramma op het radiostation van Oprah, en is ze buitengewoon redacteur bij O Magazine, het tijdschrift van Oprah. Ook gaat Gayle werken bij OWN (Oprah Winfrey Network), het kabelstation dat Oprah op is aan het zetten en waaraan ze gaat werken op het moment dat ze stopt met haar talkshow.

Reageren