Gebroeders Ko vinden Genee en Derksen oneerlijk

Terwijl het EK-nummer van Wilfred Genee en Johan Derksen volop in de aandacht staat, heeft niemand door dat de Gebroeders Ko ook een Oranje-liedje hebben gemaakt. Oneerlijke concurrentie vinden de Gebroeders.

Ze deden hun beklag bij Omroep Brabant over de kwestie. ”Waarom moeten zij nou zo nodig een EK-single opnemen?”, zo vraagt het duo zich vertwijfeld af. Het gaat om het nummer Nederland Is Helemaal Oranje van Genee en Derksen dat op 10 binnenkwam in de hitparade.

Hilversum in hun zak
Zelf hebben de Gebroeders Ko de single Oranje Springt uitgebracht, maar die wordt door niemand gedraaid terwijl Genee en Derksen alom aanwezig zijn. ”Die single hoor je nu opeens overal en dat zit ons in de weg", aldus Ton Koopmans (de ene broer.)  "Dit is concurrentie uit onverwachte hoek", zegt Gerard Koopmans (de andere broer). "En ook oneerlijke concurrentie. Zij hebben Hilversum in hun binnenzak en die stations draaien daarom hun hit wel en die van ons niet."

Geen voetbal
De Gebroeders Ko, bekend van de hits Toeter Op M'n Waterscooter en Wunderbar!! zien nog een lichtpuntje. "Wij hebben een oranjesingle gemaakt. Bij ons gaat het over het oranjefeest en zit er geen woord over voetbal bij. Daarom kunnen wij wel heel de zomer mee, ook tijdens de Olympische Spelen. En dan hoor je niemand meer over die single van Voetbal International."

Om de Gebroeders Ko toch nog een eerlijke kans te geven tegen het Hilversumse geweld van de VI-kanonnen staat hieronder de single Oranje Springt

Reageren