Gerard Joling heer en meester over SBS 6

Schrijf het maar in uw agenda (of niet): zaterdag 1 mei is uitgeroepen tot 'Jolinginnedag' op SBS 6. Omdat zanger en presentator Gerard Joling 25 jaar in het vak zit, mag hij deze dag bepalen wat er wordt uitgezonden, zo meldt SBS Shownieuws.

In ieder geval wordt de finale van Move Like Michael Jackson uitgezonden (wat Gerard presenteert), evenals een speciaal jubileumconcert van de zanger.

Gerard verklaarde ook tegen Shownieuws "Een aangename verrassing in petto te hebben."

Buma Harpendrama
Gerard had vorige week (woensdag 3 maart) al een eerbetoon verwacht. Hij dacht bij het Buma harpen gala de publieksprijs voor het beste lied van 2009 in ontvangst te mogen nemen.

Eric van Tijn, die de prijs uitreikte, besloot echter om het niet aan Gerard te overhandigen, maar aan de tekstschrijvers van het winnende nummer: Engel van mijn hart. Gerard gaf uitgebreid te kennen zwaar teleurgesteld en boos te zijn.

Troostprijs
Carlo Boszhart en Irene Moors kwamen afgelopen zondag met een troostprijs: Gerard kreeg tijdens zijn bezoek aan hun programma Life4You de zogenaamde 'zilver-glitterende-engel-van-mijn-hart-award.' Volgens Carlo had Gerard recht op een beeldje. Gerard: "Ik zit te kijken waar ik deze wanstaltige award neer kan zetten, maar ik vind hem stiekem toch wel leuk."

Reageren