Ghislaine Plag geraakt door kritiek

Ghislaine Plag (34) heeft het zwaar te verduren met alle negatieve kritieken haar mailbox binnenstromen. De verslaggeefster en presentatrice wordt verweten met haar komst de vertrouwde gezichten van Aart Zeeman (Netwerk) en Cees Grimbergen (Rondom 10) weggedrongen te hebben.

"Ineens krijg je te horen dat je een heks bent. En dat je daar niet hoort", zegt Ghislaine in het weekblad Viva. Ze moet wennen aan alle media-aandacht die over haar heen komt sinds haar overstap van radio naar televisie.

Gewoon niet lezen
Ghislaine trok zich aanvankelijk veel aan van de commentaren: "Het raakt me natuurlijk wel. Ook als iemand mailt dat mijn jasje lelijk is, dan kijk ik toch even die uitzending terug."

In de NCRV-gids verklaart ze: "Toen bekend werd dat Aart vertrok, kwam er een stroom heel nare mailtjes. Dat ik lelijk ben, dat ik een spraakgebrek heb, dat ik een heks ben en dat mijn haar er niet uitziet. Op een gegeven moment moet je ze gewoon niet meer lezen".

Relativeren
Ghislaine zegt de commentaren van gefrustreerde kijkers steeds beter te kunnen relativeren: "Ik ben blij met wat ik nu doe en ik ben ook zelfbewuste geworden.

Opmerkingen in de trant van: 'alleen omdat je een jonge griet bent...' Weet je, ik maak al elf jaar radio en daar hebben gezicht en uiterlijk er nog nooit toe gedaan. Ik kan echt wel wat! Dus ik kan die kritiek steeds beter relativeren."

Reageren