Gordon Op zoek naar God

Zanger Gordon (41) is klaar met de oppervlakkigheid, zo valt te lezen in het Algemeen Dagblad van deze woensdag. Op verzoek van de EO gaat hij, samen met twee andere bekende Nederlanders, de tv-reeks Op zoek naar God presenteren. De uitzendingen zullen eind 2010 te zien zijn op Nederland 3.

In Op zoek naar God proberen bekende Nederlanders meer te weten te komen over het geloof.

Gordon: "Ik ben zelf niet gelovig, maar vind het onderwerp bijzonder interessant. Ik heb wel laten weten dat ik het op mijn eigen manier doe: dus met humor en zonder een blad voor de mond te nemen." Hij vindt het moedig dat de EO hem heeft gevraagd.

Eigenaardig
De homoseksuele zanger staat voornamelijk bekend om zijn vunzige uitspraken en luidruchtig divo-gedrag. Een eigenaardige keuze van de EO om juist hem te vragen, zou je denken.

Woordvoerder Aldert Baas legt uit dat de EO-achterban de programmamakers steunt in hun beslissing. De omroep gaat juist graag het gesprek aan met mensen die een andere levensvisie aanhangen. Dat levert spannendere gesprekken op.

Een ander mens
Volgens Gordon is hij sinds kort veranderd: "Ik ben rustiger en bewuster gaan leven. Dat kwam tot uiting in mijn bezoek aan Wilfried de Jongs 24 uur met... De EO benaderde mij daarna uit nieuwsgierigheid: of mijn nieuwe instelling het gevolg was van aanraking met het geloof. Nee dus.

Maar ik ben wel op zoek naar meer diepgang. En daarom ben ik blij dat ik na Glitter, glamour, Gordon en Gillend naar huis nu Op zoek naar God mag maken. Na al die oppervlakkigheid is dat een verademing."

De twee eerdere edities van het programma werden gepresenteerd door Catherine Keyl (in 2002) en Henny Huisman (in 2003). De nieuwe reeks afleveringen wordt voor de verandering door drie bekende Nederlanders gepresenteerd. Met wie Gordon gaat samenwerken, houdt de EO nog even achter slot en grendel.

Reageren