Grote namen in nieuwe Waar is de Mol?

14 juli 2011 10:59 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Johnny de Mol heeft voor het jubileumseizoen van zijn programma Waar is de Mol? de eerste reizen gemaakt met enkele grote Nederlandse namen. In de eerste aflevering van het vijfde seizoen vertrekt de Veronica-presentator naar de Amerikaanse staat Texas voor een bijzondere reis met Johan Derksen.

Het is de vaste vakantiebestemming van de kritische voetbalkenner en hij laat Johnny zien waarom hij er ieder jaar terugkeert. Katja Römer-Schuurman nam Johnny mee naar Mongolië en met niemand minder dan Paul de Leeuw brengt hij een bezoek aan Polen. Voor een stedentrip naar New York geniet Johnny van het gezelschap van Irene Moors, die daar nog nooit is geweest. Met wie Johnny de Mol nog meer op reis gaat, wordt binnenkort bekend gemaakt.

Derksen in Texas
In de eerste aflevering van Waar is de Mol? gaat Johnny naar de Amerikaanse staat Texas, waar hij de altijd uitgesproken en cynische voetbalkenner Johan Derksen ontmoet. De besnorde sigarenliefhebber reist ieder jaar af naar Amerika om zich daar volledig bezig te houden met zijn passie voor muziek. Hij neemt Johnny op sleeptouw en laat zien wat er zo bijzonder is aan de typisch Texaanse muziek. Johan droomde zelf ook ooit van een drumcarrière en Johnny vraagt zich af of Johan nog wel kan drummen. Tijdens de reis krijgen ze ook een sportieve uitdaging voor ogen, in de vorm van een partijtje American football. Hoe goed het klikt tussen de twee mannen blijkt als Johnny gaat kamperen met misschien wel Neerlands grootste mopperkont.

Grote namen, verre reizen
Om de wensen van zijn bekende reisgenoten te vervullen, vliegt Johnny de Mol letterlijk de hele wereld over. Zo staat Johnny in Mongolië een indrukwekkende reis te wachten. Katja Römer-Schuurman is namelijk fan van de Mongol Challenge Rally, een autorace van Amsterdam naar Mongolië. Een van de teams rijdt de rally om geld op te halen voor Katja's stichting Return to Sender. Katja en Johnny rijden natuurlijk een stuk mee en halen het team binnen bij de finish. Samen trekken ze er nog op uit om de locale tradities te ontdekken. Tv-icoon Paul de Leeuw zoekt het iets dichterbij huis. Paul heeft bij Johnny aangegeven graag naar Polen te gaan om zijn vader op te zoeken, die daar in een klein kasteel woont. Een opmerkelijke reis die start in de Duitse hoofdstad Berlijn. Met presentatrice Irene Moors bezoekt Johnny de immense stad New York. Irene is daar nog nooit geweest en vindt dat best raar voor iemand die al twintig jaar in het entertainmentvak zit.

De start van Waar is de Mol? is op dinsdag 6 september rond 21.30 uur.

Meer over