Het consejo spreek in de Spaanse droom

De drie overgebleven stellen in De Spaanse droom weten dat ze worden beoordeeld door het consejo, de dorpsraad. Maar Luc & Esther, Uko & Lieve en Marco & Susanne weten nog steeds niet wie er precies in zit.

Tot vanavond, want de leden van het consejo maken zich bekend. Architect Abraham en taallerares Fatima vertellen over hun zware taak.

Was het moeilijk om jullie lidmaatschap geheim te houden?

Abraham: "Om onze taak als lid van het cosejo uit te voeren, is het juist handig om intensief contact met de kandidaten te hebben. Zo kunnen we een beter beeld van hen schetsen. Want hoe kunnen we anders een goed oordeel over de deelnemers vormen?"

Fatima: "Ik heb er ook geen problemen mee. We kunnen goed doen alsof, haha. Ik heb weer een ander probleem. Naarmate je de mensen beter leert kennen, is het erg jammer als er steeds een stel moet afvallen. Je bouwt toch een band met ze op."

Van welke kandidaten hadden jullie aanvankelijk hoge verwachtingen?

Abraham: "Uko en Lieve. Ik vind ze vanaf het begin al leuk. Maar Wouter en Dorris waren ook heel goed; ze gingen heel leuk om met de buurtbewoners. Zo zie je maar: zij zitten er niet meer in."

Fatima: "Ik vind Uko en Lieke ook erg goed. Ze hebben er slim aan gedaan om al wat Spaans te leren, voordat ze hier kwamen. Er doen ook koppels mee die geen woord Spaans spraken toen ze hier kwamen. Maar ja, de strijd is nog niet gestreden en er kan nog van alles gebeuren."

Welke competenties moeten de winnaars bezitten?

Abraham: "In eerste plaats moeten ze goed integreren in de plaatselijke bevolking. Daarnaast moeten ze een bedrijf van dergelijke omvang kunnen runnen. Het moeten harde werkers zijn. Ook moeten ze in het stadje passen en hun bed & breakfast afstemmen op de plaatselijke bedrijvigheid. Die kwaliteiten zie ik terug in alle overgebleven koppels."

Fatima: "Het is inderdaad heel belangrijk hoe ze zich gedragen in de buurt. Dit wordt hun woonplaats, dus ze moeten wel met mensen kunnen omgaan. Dat doen ze allemaal goed hoor."

http://www.televizier.nl/download.php/download_document/110037/f891fe1699fe33620ed982eae35d8504/poptv_overdeserie

Wat moeten de kandidaten doen (of laten) om de harten van het consejo voor zich te winnen?

Abraham: "Ze moeten vooral blijven doen wat ze normaal ook zouden doen. Ze maken vrienden, spreken met mensen af."

Fatima: "Wat me opvalt, is dat iedereen erg naturel is. Dat is een pluspunt, helemaal in de moeilijke tijd die gaat komen."

Denkt het hele consejo zo?

Fatima: "We vergaderen eens per week en hebben een groot hart."

En, wat vinden jullie van jullie eigen deelname aan De Spaanse droom?

Abraham: "Het is een onvergetelijke ervaring geweest, want ik had nooit verwacht dat ik ooit in een televisieprogramma zou zitten. Ik geniet er erg van. Op sommige momenten heb ik hier meer plezier dan dat ik in mijn eigen baan heb."

Fatima: "Ook voor mij is dit een speciale ervaring. Ik ben hun lerares; mijn opdracht is om ze iets bij te brengen. Het zijn allemaal erg leuke en aardige mensen; daar ben ik erg blij om. Het is een plezier met de stellen om te gaan. Een erg goede ervaring dus."

Reageren