Het laatste mes op de NPS-tafel

Vanaf vrijdag 26 februari begint het einde van een tijdperk. Dan start het laatste seizoen van het tv-programma Met het mes op tafel bij de NPS. Het programma zelf stopt niet, maar het verlaat wel het ouderlijk nest.

Kort na de oprichting van de NPS, in 1995, werd de 'kennis- en blufquiz' bedacht door presentator Joost Prinsen en eindredacteur Jan Kok.

Het was succesvol: in de loop der jaren verzamelde het een grote schare fans, die trouw inschakelden. Dat leverde het programma ook een van de hoogste waarderingen van de Publieke Omroep op: een 8.0.

Mes in begroting
De successen mochten echter niet baten toen de NPS nieuwe bezuinigingen op zich af zag komen. Onder andere vanwege de komst van nieuwe omroepen is de omroep genoodzaakt de quiz na vijftien jaar uit de eigen programmering te schrappen.

Het programma verdwijnt niet, omdat Omroep MAX de uitzendrechten heeft overgenomen. Het vaste team van 'het Mes' blijft voor de inhoud zorgen, zodat Met het mes op tafel ook na de zomer in ongewijzigde vorm terugkeert op het scherm.

MHMOT
Met het mes op tafel wordt ook dit seizoen weer gepresenteerd door 'croupier' Joost Prinsen. Dertien afleveringen lang zullen ook bardame Mylou Frencken en pianist Martin van Dijk weer van de partij zijn met hun muzikale bijdragen.

In MHMOT pokeren drie kandidaten met de antwoorden op vier kennisvragen. Slim spel en blufwerk zijn hierbij belangrijker dan opleiding of beroep. Per aflevering begint elke deelnemer met 750 euro. De uiteindelijke winnaar van dit seizoen gaat naar huis met een bonus van 10.000 euro.

Reageren