Arme Caroline

Het spijt me per direct van de buis gehaald

11 oktober 2019 16:30 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

© Nick van Ormondt
Peter van der Vorst mag een bloemetje laten bezorgen bij Caroline Tensen. De RTL-directeur haalt haar programma Het spijt me wegens tegenvallende kijkcijfers per direct van de buis.

Het had zo leuk moeten zijn: Het spijt me keerde na jaren afwezigheid terug bij RTL 4 en ook nog eens met Caroline Tensen, de presentatrice van weleer. Maar het liep anders. Er keek namelijk bijna niemand naar het afgestofte programmaformat. Het gevolg daarvan wordt nu pijnlijk duidelijk: het programma wordt twee weken eerder dan gepland van de buis gehaald.

Reactie Peter van der Vorst

“Sommige titels scoren beter dan andere.", reageert RTL-directeur Peter van der Vorst bij het AD. "We hebben op dinsdag de mogelijkheid om eerder te beginnen met Verslaafd en De Sleutel, dus daar doen we de kijkers graag een plezier mee."

Anita Meyer

Het nieuwe Het spijt me is al sinds de start begin september in opspraak. Het programma lijkt namelijk helemaal niet op het oude vertrouwde format en dat viel bij veel kijkers verkeerd.

Ten eerste was daar de tune. Het nummer van Anita Meyer had plaats gemaakt voor een hippe nieuwe melodie die niet in de smaak viel van kijkers. RTL draaide dat besluit al gauw terug en zette de stem van Anita weer onder de opening. Maar ook het programma zelf anders. Zo was er geen studio meer maar ging Caroline bij de mensen langs. Op zich leuk, maar ze kwam ook nog eens zonder bloemen. 

Vervangende programma's

In plaats van Het spijt me schotelt RTL 4 de kijker vanaf aanstaande dinsdag nu nieuwe afleveringen van Verslaafd voor en het nieuwe De Sleutel van Beau van Erven Dorens.

Meer over