Hoe word ik gelukkig?

Bridget Maasland presenteert met een knipoog de vierde editie van 'Hoe wordt ik...?'. Ditmaal staat de zoektocht naar geluk centraal. Televizier heeft een interview met de presentatrice wiens eigen relatie tijdens de opnames stuk liep.

Wat heb je allemaal ondernomen om gelukkig te worden?

"In deze eerste aflevering ga ik op zoek naar gelukkige huisvrouwen. Paulien Huizinga en Amanda Krabbé hebben hun carrière opgegeven voor hun kinderen. Maar ik ga ook naar Drenthe, kijken of daar wonen me gelukkig kan maken.

De andere afleveringen gaan over seks, religie, spiritualiteit, weldoenerij en geld. Ik presenteer met een vette knipoog en gooi er veel van mezelf in, maar het gaat om wat de mensen die ik spreek, meemaken en wat de kijker en ik daaruit kunnen halen."

Kun je gelukkig zijn zonder man?

"Ik weet nog niet precies hoe dat moet; daar is het ook te vroeg voor. Maar je moet sowieso eerst gelukkig zijn met jezelf. De rest is extra.

Ik vind het wel fijn om dingen te delen en een goede thuisbasis te hebben. Daar hoort een partner bij. Maar ik kan me niet voorstellen dat ik zonder partner niet gelukkig kan zijn."

Vond je het niet pijnlijk dagelijks met geluk bezig te zijn, terwijl het privé niet lekker ging?

"Ik vond het juist wel prettig. Het gaf me ook de mogelijkheid om over nieuwe stappen voor mezelf na te denken. Hoe ga ik het nu doen? Natuurlijk was het wel tegenstrijdig, maar ik ben goed in omschakelen; dat is mijn werk. Als ik een liveprogramma moet maken, kan ik moeilijk zeggen dat ik niet kom."

Reageren