In gesprek met de kandidaten uit Herrie XXL

8 Mei 2012 17:21 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Er breekt een spannende periode aan voor de vijf overgebleven kandidaten van Herrie XXL. Zij strijden vanaf deze week om een plek in de finale op 5 juni, waarin 25.000 euro is te winnen. Tot die tijd valt er wekelijks een restaurant af.

Richard en Esther van De Linthorst in Havelte (Drenthe) maken nog kans op de geldprijs. Na nogal wat tegenslag gaf het stel zich op voor het programma.

Herrie XXL

„Vanwege de crisis liep het aantal zakelijke klanten terug. De kosten schoten omhoog en de omzet ging naar beneden”, vertelt Richard. „Het was geweldig toen we hoorden dat we mochten meedoen met Herrie XXL.”

Finale Herrie XXL

Nu het echtpaar door is naar de volgende ronde, is het vastbesloten het ver te schoppen. „We trekken alles uit de kast: we gaan voor de finale.”

Opdracht 8 mei

Maar daarvoor ­moeten Richard en Esther nog wel even de opdracht van vanavond doorstaan. Herman den Blijker confronteert de kandidaten met hun boekhouding en geeft ze mee hun dagomzet zo creatief mogelijk te overtreffen. Richard en Esther zetten alles op alles om deze taak te vervullen.

„We serveren een vier¬≠gangendiner van lokale producten en willen de laatste tafels veilen. We willen hiermee onze omzet niet alleen overtreffen, maar zelfs verdubbelen”, zegt Richard ambitieus. Of dat gaat lukken, ziet u vanavond.

Meer over