Interview | Styliste Manon Meijers over Hotter Than My Daughter

10 mei 2012 11:50 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Manon Meijers is de nieuwe styliste van Hotter Than My Daughter. Samen met Gordon neemt zij fout geklede moeders én vaders stevig onder handen.

Wat voor gekke creaties kom je zoal tegen in Hotter Than My Daughter?
„Dit seizoen doet er voor het eerst een man mee. Hij is ook meteen een van de bijzonderste gevallen. Hij droeg alleen kleding in de ­kleren van zijn favoriete auto: zwart en geel. Tot zijn onderbroek en schoenen aan toe! Ook is er een dame die zich van top tot teen hulde in glitterstenen. Daarnaast had ze overal piercings: er zaten bij haar sleutelbeen zelfs drie onderhuidse piercings.”

Waar let je op bij de metamorfose?
„Je moet geen metamorfose om de metamorfose geven. Het is erg belangrijk om iemand in zijn waarde te laten. Wat is het voor persoon? Wat wil hij of zij uit­stralen? Als iemand bijvoorbeeld pittig overkomt, breng ik met kleding de stoere kanten naar boven. Als een vrouw zich hult in een overdosis aan glitters, zorg ik voor kleding met een klein glittertje. Ik probeer iemands mooiste kanten naar boven te halen. Daarnaast moet kleding draagbaar zijn. Iemand in een galajurk hijsen heeft geen zin.”

Wat is het leukste aan styliste-zijn bij Hotter Than My Daughter?
„Het is een heel dankbare job. Je helpt vrouwen én mannen die zichzelf, naar mijn idee, jarenlang tekort hebben gedaan. Ze hebben allemaal een bepaalde vastgeroeste mening van wat mooi of sexy is. Ik probeer dat te veranderen en laat zien hoe het anders kan. Ik ben vaak een eye-opener en dat is erg leuk. Bijna alle kandidaten zijn heel dankbaar en reageren enthousiast. We hebben nog maar één vrouw gehad die wat moeite had met haar metamorfose.”

Schaamde jij je vroeger voor de kledingstijl van je moeder?
„Nee, juist niet. Mijn moeder had een heel eigen kledingstijl en dat vond ik erg stoer. Ik vond het zelfs erg jammer dat we niet dezelfde schoenmaat hadden. Misschien heb ik dat modebewuste wel van haar.”

Wat is jouw ultieme stylingtyp?
„Kijk goed naar jezelf en naar je karaktertrekken. Probeer daar de juiste kledingstijl bij te zoeken. Veel mensen kiezen voor één bepaalde kledingstijl, maar het is juist leuk om die te combineren. Kies bijvoorbeeld voor stoer en vrouwelijk of sportief en zakelijk. Dat maakt het spannend.”

Dit interview staat ook in Televizier 18 / 2012

Meer over