Is Peter Jan Rens een ordinaire oplichter?

Peter Jan Rens heeft de opbrengst van een benefietconcert voor Syrische kinderen achterovergedrukt. Dat zegt de organisator van het concert, de 14-jarige Naomi Gael.

Na het benefietconcert op 28 april in de RAI ging Rens mee naar Naomi's huis om de opbrengst te tellen. Naomi zegt dat hij het geld vervolgens stiekem in zijn binnenzak heeft gestoken. Rens ontkende bij Shownieuws: „Dat is niet waar. Ik heb het geld, 3.000 nog wat aan de voorzitter van de stichting gegeven. Ik word kriegel van deze beschuldigingen.”

Gemeen spelletje

Rens zei ook dat Naomi haar moeder napraat die ontspoord is en psychische problemen heeft. Op haar beurt vertelde Naomi dat ze een sms'je heeft gekregen van Rens met de tekst: 'Het leven is een spelletje en soms een gemeen spelletje.'

We Are the Children

Peter Jan Rens was flink betrokken bij de organisatie. Hij presenteerde de avond in de RAI waar onder meer Lange Frans en Koos Albert acte de présence gaven. Hij zingt ook mee op de benefietsingle We Are the Children.

Meer geld

Met de ontkenning is de kous niet af voor de kindervriend van weleer. Ook muziekproducent Stefan van Dijk noemt Rens een oplichter. Van Dijk: „Ik heb 5.000 euro overgemaakt op de rekening van de vrouw van Rens. Hij zegt dat hij het geld niet heeft gehad. Vervolgens wilde hij meer geld en nog meer geld, anders zou hij de stekker trekken uit het muziekproject.”

Geld tegoed

In de uitzending van Shownieuws vertelde Evert Santegoeds dat er nog zeven mensen zijn die problemen hebben met Peter Jan Rens. De meeste van hebben nog geld tegoed van Rens.

Kijk hieronder naar de benefietsingle

Reageren