Jack is écht homo

Jarenlang liet hij in het midden of hij nou echt homo was of niet: acteur Sean Hayes, beter bekend als de uitbundige Jack uit Will & Grace. Maar nu heeft hij in een interview dan eindelijk bevestigd dat hij homoseksueel is.

De reden voor zijn zwijgen was vooral omdat hij bang was dat hij anders als stereotype nicht geen enkele andere rol meer zou kunnen krijgen.

Geloofwaardigheid
Tegen homorechten-tijdschrift The Advocate zei Hayes: "Als ik een homokarakter speel, wil ik dat zo geloofwaardig mogelijk doen. En als ik een heterokarakter speel wil ik dat ook zo geloofwaardig mogelijk doen. Dus hoe minder mensen mijn privéleven kennen, hoe geloofwaardiger ik een karakter kan spelen."

Openlijk
Dat hij daarmee volgens veel homo's, die vinden dat iedereen normaal openlijk homoseksueel moet kunnen zijn, een verkeerd beeld afgaf richting het publiek, vindt hij zelf te verantwoorden.

Hayes: "Ik ben wie ik ben. Ik zat nooit in de kast, zoals dat heet. Nooit. Waarom zou je dat denken van iemand die zoveel gedaan heeft voor de homogemeenschap? Dat dacht ik ervan. En wat willen ze dan nog meer van me? Moet ik op een praalwagen gaan staan? En dan? Het is nooit goed." En nu dus wel.

Reageren