Jack Spijkerman verlaat RTL

Gisterenavond werd bekend dat Jack Spijkerman toch geen programma's voor RTL gaat presenteren. De zender en de voormalige Kopspijkers-presentator komen er samen niet uit.

Een paar jaar geleden was Jack Spijkerman hét kijkcijferkanon van de publieke omroep. Iedere zaterdagavond was hij heer en meester met het satirische programma Kopspijkers, maar dit veranderde toen Jack de overstap maakte naar Talpa.

Mislukt
Jack wist het succes van Kopspijkers met opvolger Koppensnellers bij lange na niet te evenaren en bleef na het mislukken van Talpa met lege handen achter. Ook bij RTL wil het maar niet lukken. Hoewel de zender meerdere keren met de presentator heeft gesproken over een nieuw satirisch programma kwamen er twee er samen toch niet uit.

Verklaring
"Spijkerman en RTL Nederland hebben in goed overleg besloten om niet met elkaar in zee te gaan. Het afgelopen jaar zijn gesprekken gevoerd over de mogelijkheden voor een nieuw programma op een van de RTL-zenders. Hoewel deze ideeën er hoopvol uitzagen, zijn beide partijen er op inhoudelijk gebied niet uitgekomen. Derhalve is besloten uiteindelijk niet over te gaan tot een samenwerking," aldus de verklaring van RTL.

Toekomst
Nu moet Jack alweer op zoek naar een nieuwe omroep of zender. Of we in de toekomst Jack gaan terugzien in een nieuw satirisch programma is dus nog niet zeker. Een ding is zeker: bij de VARA is hij in ieder geval niet meer welkom.

Nieuwe kans?
Wat vinden jullie? Moet het Nederlands publiek Jack gewoon weer een nieuwe kans geven of is dit een typisch geval van boontje komt om zijn loontje?

Reageren