Jakobs teleurgesteld over kleine rol Tour du Jour

1 juli 2013 16:21 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

De afgelopen twee jaar was oud-wielrenner Gert Jakobs een trouw gezicht in Tour du Jour. Dit jaar is hij grotendeels vervangen door Michael Boogerd en dat was een bittere teleurstelling Drent.

De afgelopen jaren was Gert Jakobs dé ster van RTLs Tour du Jour. Aan tafel vertelde hij elke keer weer sterke verhalen met zijn kenmerkende Drentse accent. Helaas heeft het programma hem dit jaar grotendeels ingewisseld voor Michael Boogerd.

Beperkte rol

Michael Boogerd en Eddy Planckaert zijn dit seizoen het nieuwe team van analytici. Hierdoor zag Jakobs zijn rol beperkt worden tot het af en toe aanschuiven aan tafel. Wel maakt hij ook dit seizoen weer een serie portretten over oud-wielrenners.

Teleurgesteld

Aan het AD vertelt Jakobs best teleurgesteld te zijn over deze nieuwe rol. "Ik ga er niet omheen draaien, het was een teleurstelling. Ik leef toch het hele jaar naar deze 3 weken toe." Ondanks deze teleurstelling zegt Jakobs ook de voordelen te zien: "In deze opzet kan ik meer achterover leunen en echt mijn momenten pakken. Ik ga er veel meer van genieten. In de oude constructie raakte ik geregeld verzeild in discussies die niet echt over wielrennen gingen en dat vond ik soms moeilijk. Dat zal nu anders zijn."

Meer over