Jan des Bouvrie gearresteerd

De man die beroemd werd omdat hij Nederland op tv leerde hoe een huiskamer er volgens hem uit zou moeten zien, is nu opeens op een hele andere manier in het nieuws. Interieurontwerper Jan des Bouvrie is gearresteerd wegens mogelijke betrokkenheid in een fraudezaak.

De bekende ontwerper (67) werd dinsdag aangehouden door rechercheurs van de fiscale opsporingsdienst FIOD-ECD. Daarna onderzochten rechercheurs zijn villa in Naarden.

vastgoed
Justitie zou vermoeden dat Jan een rol heeft gespeeld bij een miljoenenfraude in de vastgoedsector. Meerdere bronnen zouden dat aan De Telegraaf hebben gemeld.

De arrestatie zou volgens De Telegraaf samenhangen met een onderzoek naar belastingfraude in de provincie Utrecht. Daarbij werd de fiscus voor ten minste 1,5 miljoen euro opgelicht. De zaak draait om de bouw van privéwoningen en bedrijfspanden.

Jan
Jan is niet de enige verdachte: vorige week werden in al twee andere personen gearresteerd. Dinsdagavond zat jan nog in hechtenis, zijn vrouw Monique was niet bereikbaar voor commentaar.

Des Bouvrie werd voor het grote publiek bekend van zijn optredens op tv. De ontwerper werkte aan meerdere interieurprogramma's mee en verscheen talloze malen in interviews. Zijn stijl: wit en strak. Naar verluid hielp hij Nederland van 'de schrootjes tegen de muur' af.

Reageren