Jeroen Pauw blijft in 2015 op de buis met eigen talkshow

Dat Jeroen Pauw na de zomer in z’n eentje doorgaat met Pauw en Witteman (uiteraard onder een andere naam) wisten we al, maar nu blijkt ook vast te staan dat hij in 2015 door mag met z’n talkshow.

‘Ingewijden’ meldden aan het AD dat het ‘100 procent zeker’ is dat Jeroen Pauw ook volgend jaar de latenight talkshow zal gaan presenteren, maar dat de officiële handtekeningen nog niet gezet zijn.

Nieuw

Dat is nieuw, aangezien er de afgelopen weken een strijd leek plaats te vinden om de zendtijd. Nadat Pauw en Witteman aankondigden na 23 mei voorgoed te stoppen met hun programma gingen er geruchten dat Eva Jinek plannen maakte om de plaats van de twee talkshowhosten over te nemen. Jeroen gaf toen al aan niet samen met Eva achter de presentatiedesk te willen zitten. Ook Knevel en van den Brink leken wel oren naar de plek van Jeroen en Paul te hebben.

Nieuw decor en nieuw contract

Jeroen Pauw gaat na de zomer in z’n eentje verder met de avondtalkshow. Daarvoor wordt een nieuw decor gebouwd op het Amsterdamse Westergasterrein. Volgens de bronnen wordt dit decor nooit voor slechts 4 maanden opgezet. Ook zouden redacteuren nu een contract voor een jaar tekenen om aan de slag te kunnen voor Pauw (dat is de voorlopige titel, waar misschien nog een uitroepteken achter komt).

Einde Pauw en Witteman

De reden voor het definitieve einde van Pauw en Witteman lijkt bij Paul te liggen. Vorige week werd bekend dat de talkshow al een paar weken niet meer live wordt uitgezonden, omdat de presentator dat qua gezondheid niet meer trekt. Na een zomer vol rust zal Witteman nieuwe programma’s voor de Vara maken, die gaan over muziek, politiek en wetenschap.

Reageren