Jetske de nieuwe Jochem?

Presentator, zanger en schrijver Jochem van Gelder (46) is op zoek naar nieuwe projecten. Na twintig jaar dienst bij de NCRV loopt zijn contract in juli af. Mocht de NCRV besluiten het programma Praatjesmakers een nieuw gezicht te geven, ziet Jochem in presentatrice Jetske van den Elsen (37) een potentiële opvolger.

In oktober vorig jaar gaf Jochem al aan te stoppen bij de NCRV.

Onenigheid over contract
Reden om de samenwerking niet voort te zetten, is onenigheid tussen Jochem en de NCRV over een nieuw contract.

De presentator wordt alleen een contract op projectbasis aangeboden. Dat houdt in dat de NCRV geen garantie geeft voor programma's in de toekomst en dat Jochem vrij is om te werken bij andere omroepen.

De presentator werd afgeschrikt door het onzekere toekomstperspectief: "Toen werd mij duidelijk dat ze helemaal niet meer zo zaten te wachten op Van Gelder."

Jochem verklaarde: "Ik heb na al die jaren geen zin om af te wachten, daar ben ik veel te ambitieus voor. Ik loop over van ideeën en plannen." Naar verluidt is de presentator al enkele maanden in gesprek met andere omroepen.

Iedereen is vervangbaar
Over het programma Praatjesmakers zegt Jochem in het weekblad Weekend: "Ik denk wel dat iemand anders het ook zou kunnen, want iedereen is vervangbaar. De NCRV kan besluiten om er iemand anders op te zetten, zoals Jetske van den Elsen."

"De vraag is echter of je een programma dat al tien jaar draait over moet willen nemen. Ik zou daar zelf niet zo snel aan beginnen."

Jochem op tv
Twintig jaar lang maakte Jochem televisie bij de NCRV. Hij presenteerde programma's als Willem Wever, Quatro, Hider in the house en natuurlijk Praatjesmakers.

In 2005 ontving hij de Zilveren Televizier-Ster voor beste presentator van het jaar, waarmee hij Paul de Leeuw en Carlo Boszhard achter zich liet.

Reageren