John de Mol in Pauw & Witteman

Aan de vooravond van de finale van The Voice of Holland verricht John de Mol nog wat promotie. Hij schuift donderdagavond aan bij Pauw & Witteman aan tafel om te praten over het onwaarschijnlijke succes van de auditieshow in Nederland.

Vrijdag vindt de finale van The Voice of Holland plaats en zal bekend worden wie van de vier finalisten er met de hoofdprijs vandoor zal gaan. Mediamagnaat John de Mol heeft met het programma zijn zoveelste hit te pakken. Vorige week trok de halve finale op vrijdagavond ruim 2,7 miljoen kijkers en verwacht wordt dat de finale dit aantal ruimschoots zal overtreffen. Inmiddels is het programma ook verkocht aan de Amerikaanse zender NBC, waar het in het voorjaar van 2011 te zien zal zijn.

Mediatycoon
Het is voor De Mol niet het eerst programma dat hij aan het buitenland verkoopt. Al eerder verkocht hij het programma Ik hou van Holland als I love my country aan dertig landen. Volgens eigen zeggen is zijn geheim dat hij niet op het strand loopt tot de creativiteit toeslaat, maar straf blijft doorvergaderen tot er een goed concept ligt. Waar komt deze drive vandaan?

Reageren