Julius Jaspers

Samen met collegakok Robert Kranenborg beoordeelt Julius Jaspers de kookkunsten van de deelnemers aan het kookprogramma Topchef, de 12 Provincies. Een gesprek met Julius Jaspers.

Topchef betekent voor Julius Jaspers vooral heel veel proeven. Maar hoe houdt Julius Jaspers al dat gebodene uit elkaar? „Robert en ik zijn professionele proevers”, aldus Julius Jaspers. „Tijdens onze vele reizen hebben we zoveel geproefd dat we dat wel kunnen.” Julius Jaspers vervolgt: „Het is weleens lastig met desserts waar veel suikers inzitten of met scherpe gerechten. Maar het is echt niet zo dat ik van de acht gerechten de laatste drie niet meer proef”, aldus Julius Jaspers.

Streng dieet voor Julius Jaspers
Komt Julius Jaspers door al dat proeven niet enorm aan tijdens de opnames? Julius Jaspers: „Ja, dat vind ik heel vervelend. We draaien vijf dagen per week en dan eet ik natuurlijk van alles.” Julius Jaspers kijkt enigszins bedenkelijk: „Als ik dan ’s avonds thuis kom heb ik echt geen zin in een appel. Dan vraagt mijn lichaam om slecht eten. Na de opnames ga ik op een streng dieet”, belooft Julius Jaspers zichzelf na elke reeks.

Julius Jaspers' kromme tenen
Welke provincie heeft Julius Jaspers in Topchef tot nu toe het meest verrast? „Zeeland. Vorig seizoen scoorden zij niet heel goed.” Julius Jaspers heft zijn vinger: „Het waren acht hele lieve kandidaten, maar tijdens de opnames zat ik met kromme tenen. Alles ging mis. Dit jaar waren de deelnemers uit Zeeland stukken beter”, concludeert Julius Jaspers.

Julius Jaspers presenteert elke werkdag Topchef: de 12 Provincies

Kijk voor leuke kookproducten in de TelevizierShop. Hieronder alvast een greep uit het assortiment:

AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding


Nieuw: Alles voor koken, tafelen en huishouden

Reageren