Kandidaten 71° noord bekend

Het nieuwe seizoen van het AVRO-programma 71° noord barst los op 15 december. Ook dit jaar zijn er weer vijf bekende Nederlanders gevonden die de kou willen trotseren om de Noordkaap te bereiken.

De zware tocht van 2.500 kilometer wordt dit jaar afgelegd door oud Formule 1-coureur Christijan Albers, actrice Cystine Carreon (Tippiwan in Gooische vrouwen), ex-scheidsrechter Dick Jol, muziekkenner Stacey Rookhuizen (X-Factor) en model Irene van der Laar.

Vlamingen
Naast de vijf BN'ers doen ook vijf BV'ers mee. Eline de Munck, Flor Koninckx, Thomas van Hemeledonck, Stan van Samang en Anouk Lepère zullen Vlaanderen dit seizoen vertegenwoordigen.

Noordkaap
De kandidaten reizen voor de opnames af naar Noorwegen met slechts één doel: het meest noordelijke puntje van Europa bereiken. De eerste persoon die de Noordkaap bereikt, wint het spel en neemt de felbegeerde 71° Noord-trofee mee naar huis.

Ruben Nicolai
De Vlaamse Karoline Kamosi en Zilveren Televizier-ster winnaar Ruben Nicolai presenteren dit seizoen van 71° noord. Ruben volgt Ernst-Paul Hasselbach op, die vorig jaar tijdens de opnames van het programma op tragische wijze om het leven kwam.

Reageren