Keith Bakker niet in hoger beroep

Keith Bakker heeft zich bedacht. De verslavingsdeskundige gaat toch niet in hoger beroep tegen de uitspraak van de Amsterdamse rechtbank.

Anderhalve week geleden veroordeelde de rechter Keith Bakker tot vijf jaar gevangenisstraf. De verslavingsdeskundige wordt verdacht van seksueel misbruik. Bij drie meisjes werd verkrachting bewezen.

Bezinning
Keith Bakker was het niet eens met het vonnis en zei dat hij in hoger beroep zou gaan. Maar volgens de Amsterdamse televisiezender AT5 is de afkickgoeroe teruggekrabbeld. „Na een korte periode van bezinning en na het bestuderen van de argumentatie van de rechtbank ben ik nu tot de overweging gekomen dat ik de zaak moet laten rusten en zal ik geen hoger beroep aantekenen”, luidt de diepgaande verklaring van Keith Bakker.

Onterecht oordeel
De verslavingsdeskundige blijft het oordeel van de rechtbank onterecht vinden. Toch vindt hij dat hij moet boeten voor zijn fouten. „Er zijn voldoende feiten waarvoor ik verantwoording in de vorm van het opgelegde vonnis moet dragen”, zegt Keith. „Daarmee doe ik recht aan het leed wat ik slachtoffers en hun dierbaren heb aangedaan en verschaf ik hen met en tijdens mijn detentie hopelijk genoegdoening en verdiende rust om de zaak achter zich te kunnen laten en te verwerken.”

Lees ook:
Keith Bakker veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf
7 jaar gevangenisstraf tegen Keith Bakker geëist
Keith Bakker langer vast

Reageren