Koffietijd met nieuw geluid

Koffietijd keert op tweede paasdag terug bij RTL 4. Dat gaat niet alleen gepaard met een nieuw presentatieduo, Quinty Trustfull en Loretta Schrijver, maar ook met een nieuwe begintune. De internet-actie voor behoud van de oude Koffietijd-tune is daarmee definitief mislukt.

Koffietijd-fan Richard van Ieperen was een actie gestart om de vertrouwde tune te behouden: "Wat maakt Koffietijd tot Koffietijd? De tune! Er is niemand die de muziek niet kent", beargumenteert hij dinsdag in De Telegraaf.

Wanneer je een dergelijk nostalgisch tv-programma terugbrengt, moet je volgens Richard de oorspronkelijke tune gebruiken. Volgens hem heeft Talpa's besluit met geld te maken: "Talpa wil de rechten van de tune zelf hebben en dat is met het oude melodietje niet mogelijk."

"Ik had gehoopt dat Talpa, door alle commotie die er is ontstaan, alsnog voor de oude tune zou kiezen. Ik heb mijn best gedaan. Ik begrijp de keuze van Talpa en ik hoop oprecht dat het een succes wordt.“

Richard's nobele streven werd gesteund door onder andere radio-dj's Edwin Evers, Ruud de Wild, Rob Stenders en presentatoren Carlo Boszhard en Irene Moors.

Iets van vroeger
Richard is wel verheugd te horen dat de nieuwe tune is ingezongen door Mandy Huydts, die ook de backing-vocals op de originele tune heeft gedaan: "Dan is er tenminste nog iets van vroeger gebleven!"

De achtergrondzangeres van Rene Froger is zelf erg te spreken over de nieuwe melodie, gecomponeerd door Marcel Schimscheimer: "Deze tune zal de oude versie doen vergeten", zegt Mandy dinsdag in De Telegraaf.

"Ik was destijds een van de stemmen die met Marlayne Sahupala de tune heeft verzorgd. Wat we nu hebben gemaakt, is zeker vergelijkbaar. Ik ben er trots op dat de versie van Marcel heeft gewonnen. Er was veel concurrentie."

Reageren