Zomergasten

Kritiek op presentatie Zomergasten met Inez Weski

26 juli 2020 22:42 | overig-tv-nieuws | Door Daisy Heyer

© Videostill Zomergasten
Er wordt zondagavond druk getweet tijdens Zomergasten met advocate Inez Weski als gast. Naast tweets over uitspraken van Weski, wordt ook veel over presentatrice Janine Abbring gesproken.

Weski is te gast in het drie uur durende programma Zomergasten op NPO2 om aan de hand van haar favoriete fragmenten geïnterviewd te worden. 

Druk op Twitter

Terwijl het programma twee uur onderweg is, wordt er al druk getwitterd. Veel mensen roemen Inez Weski op het social media platform. Zo noemen kijkers het 'een genot om naar Inez te luisteren' en geeft een ander aan 'intens te genieten'.

Janine Abbring

Ook Nico Dijkshoorn noemt de uitzending nu al een van de beste Zomergasten ooit. Tegelijkertijd wijst hij op een zachte manier naar de presentatie van Janine Abbring, wat hij "een pijnlijke worsteling aan tafel, om het allemaal een beetje 'begrijpelijk' te houden" noemt.

Anderen hebben iets meer kritiek op de presentatie van Abbring. Veel Twitteraars vinden dat Abbring de zware woorden van Weski niet goed aankan. Ook klagen kijkers dat de presentatrice veel door de advocate heen praat.  

'Ga er maar zitten' 

Toch zijn er ook kijkers die het voor Abbring opnemen en die haar wél een fijne interviewster vinden. "Veel mensen mopperen over Janine in Zomergasten. Ik zou zeggen: ga er maar zitten. Ik geniet van de dynamiek aan tafel die ontstaat", schrijft een Twitteraar. Een ander hoopt dat de presentatrice voor altijd het programma blijft presenteren. 

Meer over