Kritiek raakt Ruben Nicolai

Ruben Nicolai kan goed tegen kritiek, aldus de presentator en komiek zelf. Harde meningen op internet doet hij af als 'de waan van de dag', maar serieuze kritieken neemt hij ter harte.

"Als ergens staat dat ik een talentloze zak stront ben, dan krijg ik dat wel te horen", zegt Ruben in het AD.

Talentloze zak stront is niet erg
De harde meningen op internet lopen volgens de ex-Lama te veel uiteen om je conclusies te trekken.

Over twee tegengestelde reacties over één van zijn programma's zegt Ruben: "De eerste reactie was: dat programma is goed, dat andere is kut. Daaronder stond: nee, dat programma is juist goed en dat andere is kut. Dat legt perfect bloot hoe belangrijk die meningen zijn. En daarom is talentloze zak stront ook niet zo erg."

Onderbouwde kritiek
Terechte kritiek van collega's neemt Ruben wel serieus. Zo zal hij zijn uitzendingen beter voorbereiden, op advies van zijn tv-directeur.

Presentatrice Sophie Hilbrand zei Ruben dat hij zijn teksten beter uit zijn hoofd moet leren: "ze vond het irritant dat ik zo veel op mijn kaartjes keek."

Programma's
Vanavond is Ruben te zien op Nederland 3 met de eenmalige uitzending van Zóóó rechts! En aanstaande vrijdag presenteert de ex-Lama het nieuwe satirische programma Gehaktdag. Dan kunnen we zien of de tips geholpen hebben.

Reageren