KRO komt met 2e editie van Blootgewoon

De KRO komt deze zomer met een nieuw seizoen Blootgewoon, zo valt te lezen op de website van de omroep. In het programma poseren vrijwilligers voor een naaktkalender dat verkocht wordt voor het goede doel.

Het concept is als volgt: tien groepen mensen poseren naakt in een professionele en glamourvolle fotoshoot.

Per aflevering worden de smaakvolle foto's van twee groepen beoordeeld door een vakjury. De meest bijzondere foto's komen op een unieke naaktkalender die wordt verkocht door de goede doelen.

Net als de eerste reeks - dat in 2009 gemiddeld zo'n 1 miljoen kijkers trok - wordt het nieuwe seizoen gepresenteerd door Anita Witzier.

Er was toen veel commotie rondom de oproep, voornamelijk omdat de KRO een programma op de buis bracht waar naakt in zat.

Volgens presentatrice Anita Witzier gaat het niet om het naakt: "Juist het goede willen we onder de aandacht brengen. Maar ook willen we laten zien wat het betekent en hoe zinvol het kan zijn om iets voor een ander te doen.

Het persoonlijke verhaal achter het goede doel staat voorop. Het gaat over mensen die iets overhebben voor een ander en zichzelf daarbij kwetsbaar, bloot, opstellen. Waar je bij een gewoon goede doelenprogramma soms al na tien minuten weg begint te dommelen, word je hier bij de les gehouden door het blote element."
In juli vorig jaar poseerde Anita zelf naakt om het Reumafonds onder de aandacht te brengen.

Reageren