Lauren verslaat

Lauren Verster heeft zich als doel gesteld mooie, spannende, enge en indrukwekkende verhalen te vertellen. En dat zullen we krijgen ook! De tweede reeks van het journalistieke programma Lauren Verslaat gaat vanavond van start met een bezoek aan de moordhoofdstad van de wereld: Caracas, Venezuela.

In het vorige seizoen Lauren Verslaat belandde de blonde presentatrice met het Columbiaanse leger in een vuurgevecht met de terroristische organisatie Farc en achtervolgde ze een stel vuurgevaarlijke bankrovers in Napels. Volgens Lauren staat ons dit seizoen nog heftigere verslagen te wachten.

Moordlustige bendes
Voor de eerste aflevering waagt Lauren zich samen met professionele fotografen middenin de bendeoorlog in Caracas.

Elk weekend worden in deze stad tachtig tot honderd mensen vermoord. Lauren probeert samen met fotograaf Morten Andersen uit te zoeken waarom het geweld in Caracas de laatste jaren zo geëxplodeerd is. De criminelen vinden hun moorddadige leven niet alleen de gewoonste zaak van de wereld, ze zijn zelfs trots op hun leven en laten dat maar al te graag zien.

Op begraafplaatsen worden dode gangsters als heiligen vereerd en bendeleden kunnen ieder moment van de dag er op uittrekken voor een partijtje 'fun killing', alsof ze even boodschappen doen.

Dapper!
Lauren bezoekt Alberto Vollmer, een multimiljonair uit een familie van industriëlen, die gangsters overhaalt om hun criminele leven op te geven. Hij laat ze vervolgens in één van zijn fabrieken werken. Alberto gaat ook met Lauren de straat op om gangsters te weerhouden van een shootout die ze aan het plannen zijn.

Ook de moordlustige bendeleden en ex-gangsters zelf komen aan het woord: "Het blijft televisie, dus je wilt toch de spannendste
mannen hebben. Die hebben we gekregen," aldus Lauren.

We zien Lauren, als klein, blond, Hollands meisje, in dialoog met een gangster met een uit de kluiten gewassen gun in zijn handen. Dat is dapper.

Toch heeft het vrouw zijn volgens haar ook z'n voordelen...

Daarover meer in de achtste editie van Televizier (2010), waarin u ook kunt lezen over Lauren's opkomst als verslaggeefster, over wat haar drijft om zichzelf keer op keer in het gevaar te gooien en over wat we nog meer kunnen verwachten in de komende afleveringen van Lauren Verslaat.

Reageren