Lesbische serie zorgt voor commotie

Een pilot van een nieuwe lesbische comedyserie van zender NBC zorgt voor commotie in de VS. Conservatieve groeperingen vrezen het ergste, tot ergernis van de meer progressieve kant van het land. 

Van de serie is vooralsnog alleen een pilot besteld, maar dat is al reden genoeg voor conservatieve groeperingen om flink te mopperen. I Hate That I Love You zou een romantische comedy moeten worden. Maar tegenstanders vrezen dat de serie 'homoseksualiteit gaat verheerlijken'.

Dat stuit natuurlijk weer tegen de borst van Amerikaanse homobelangenverenigingen en andere progressieve groeperingen. Want zij zijn natuurlijk van mening dat homoseksualiteit rustig op de grote Amerikaanse tv-zenders te zien moet kunnen zijn. 

Verhaal
De verhaallijn van de serie is vrij simpel: 'Een heterostel stelt twee lesbiënnes uit elkaars vriendenkring aan elkaar voor. Wat volgt, is zowel directe aantrekking als zwangerschap'. Meer is er niet bekend. 

Wel zijn de namen áchter de serie roemrucht. Vanaf februari 2011 wordt namelijk Bob Greenblatt de nieuwe voorman van NBC. Onder zijn bewind zagen eerder al series als Dexter (in Nederland bij de VPRO) en Californication (in Nederland bij Comedy Central) het levenslicht.

Bovendien is I Hate That I Love You geschreven door niemand minder dan Jhoni Marchinko, de vrouw die ook (mede-) verantwoordelijk was voor de verhaallijnen van de wereldwijde kijkcijferkraker Will & Grace en daar talloze prijzen (waaronder een Emmy) voor in de wacht sleepte. 

Omstreden
Voorlopig gaat de discussie over de serie door. NBC lijkt met Greenblatt echter iemand in huis te krijgen die niet bang is om omstreden series te maken die vervolgens aanslaan bij een groot publiek. En dus zou het zomaar kunnen dat de wereld straks de allereerste lesbische romantische comedyserie op de buis te zien krijgt.

Het blijft nog even afwachten: er is nog geen datum bekend waarop de pilot van de serie uitgezonden gaat worden. 

Reageren