Leven van Martin Gaus hing aan een zijden draadje

9 mei 2012 09:40 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Het had niet veel gescheeld over Martin Gaus was overleden. De dierenvriend negeerde lange tijd klachten aan zijn borstkas, die hem bijna fataal werden.

„Ik had al afscheid genomen van mijn vrouw en een euthanasieverklaring opgesteld”, vertelt Martin Gaus aan weekblad PrivĂ©. Inmiddels is de dierenliefhebber weer opgeknapt en hoeft hij niet langer voor zijn leven te vrezen. Chirurgen hebben Martin gered met een ingewikkelde hartoperatie.

Verstopte kransslagaders
Een week na zijn eerste bezoek aan de cardioloog lag Martin al op de operatietafel. De dierengek is geopereerd aan vier verstopte kransslagaders en een lekkende hartklep. Ook het ziekenhuispersoneel was bezorgd over de situatie van Martin. „Ik was volgens hen al behoorlijk aan het doodgaan... Achteraf zeg ik: ik was al jaren oververmoeid.”

Politiek
Martin presenteerde jarenlang De Natte Neuzen Show en Dierenmanieren, waarin hij over het gedrag van dieren vertelde. De presentator zette zich ook via de politiek in voor het welzijn van dieren. Voor de Europese Verkiezingen in 2004 en de Tweede Kamerverkiezingen van 2006 stond hij als lijstduwer op de lijst van de Partij voor de Dieren.

Meer over